Zakład Żywności Ekologicznej
Sekretariat: Anna Kaniewska-Skoczylas, pokój 1105, tel.: 22 59 37 035, fax: 22 59 37 036
Kierownik Zakładu
dr hab. Renata Kazimierczak, prof SGGW
e-mail: renata_kazimierczak@sggw.edu.pl, tel.: 22 59 37 035
Nauczyciele akademiccy |
Numer telefonu |
Pokój |
Adres mailowy |
22 59 37 038 |
1102 |
||
22 59 37 036 |
1104 |
||
22 59 37 035 |
1103 |
||
22 59 37 035 |
1103 |
||
dr inż. Alicja Ponder |
22 59 37 036 |
1104 |
|
Inni pracownicy (asystenci projektowi) |
|||
mgr inż. Karolina Misztal (projekt proOrg) | 22 59 37 039 | 1105 | |
mgr inż. Rita Góralska-Walczak (projekt StratKIT) | 22 59 37 044 | 1086 | |
Doktoranci |
|||
mgr inż. Klaudia Kopczyńska |
22 5937 037 |
1101 |
|
Przedmioty realizowane w Zakładzie
Ekologia i ochrona środowiska; surowce spożywcze; żywność ekologiczna; towaroznawstwo produktów rolniczych pochodzenia zwierzęcego; towaroznawstwo surowców spożywczych; ekologiczne metody produkcji żywności; nowoczesne metody analizy żywności; nowoczesne technologie i standaryzacja żywności; współczesne trendy w technologii żywności; produkty ekologiczne w żywieniu człowieka; ekologiczne aspekty żywności, żywienia i zdrowia; rolnictwo ekologiczne a środowisko i zdrowie; towaroznawstwo produktów pochodzenia roślinnego; towaroznawstwo żywności; ekologia krajobrazu; żywność tradycyjna i ekologiczna; ecological aspects of food and nutrition.