Podręczniki
- Technologia gastronomiczna - (red.) E.Czarniecka-Skubina
- Meat Quality. Genetic and Environmental Factors - ed. by Wiesław Przybylski PhD and David Hopkins PhD
- Towaroznawstwo Spożywcze - (red.) E.Czarniecka-Skubina
- Technologia Żywności cz.2 Technologie Kierunkowe - (red.) E.Czarniecka-Skubina
- Technologia Żywności cz.2 Technologie Kierunkowe tom 2 - (red.) E.Czarniecka-Skubina
- Technologia Żywności cz.1 Podstaw Technologii Żywności - (red.) E.Czarniecka-Skubina, D.Nowak
- Obsługa Konsumenta w Gastronomii i Cateringu - (red.) E.Czarniecka-Skubina
- Ocena Ryzyka Zdrowotnego w Zakładach Gastronomicznych Na Wybranych Przykładach - E.Czarniecka-Skubina
- Żywność Pochodzenia Zwierzęcego - Wybrane Zagadnienia z Przetwórstwa i Oceny Jakościowej