Wydarzenia
1.09
Nowe władze dziekańskie w kadencji 2016/2017 – 2019/2020
1 września br. odbyła się uroczystość wręczenia nominacji władzom uczelni oraz wydziałów Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Dziekanem Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w kadencji 2016/2017 – 2019/2020 została ponownie prof. dr hab. Krystyna Gutkowska....
Fotorelacja z dni SGGW
Poniższe oraz inne zdjęcia z dni SGGW na kampusie i w Łazienkach Królewskich można pobrać do dnia 31 maja br. z następujących linków: Goście i pracownicy Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Studenci, doktoranci...
22.04
II Konferencja „Nasza oferta – Twoja decyzja”
22.04.2016r na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji miała miejsce II Konferencja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych podejmujących decyzję o wyborze kierunku studiów: „Nasza oferta – Twoja decyzja”. W konferencji udział wzięło ponad 150...
22.04
Etap okręgowy XL edycji Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, blok gastronomia
22 kwietnia 2016 r. na terenie Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbył się etap okręgowy XL edycji Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. Uczniowie szkół ponadgimnazjalnych, w ramach bloku gastronomia, zmierzyli się z testem wiedzy oraz...
8.04
Inauguracja II edycji Programu ABC Zdrowego Żywienia – ABC Żywienia Dzieci
8 kwietnia br. uroczystą konferencją inauguracyjną rozpoczęła się druga edycja ogólnopolskiego programu edukacyjno – badawczego ABC Zdrowego Żywienia – ABC Żywienia Dzieci, organizowanego przez Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie, przy...
16.03
Kierunek Gastronomia i Hotelarstwo nagrodzony certyfikatem „Studia z Przyszłością”
16 marca br. kierunek Gastronomia i Hotelarstwo Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji wyróżniony został certyfikatem „Studia z Przyszłością”. Uroczysta Gala Finałowa I edycji Ogólnopolskiego Programu Akredytacyjnego odbyła się w Sali Balowej Pałacu Tyszkiewiczów-Potockich...
20.02
Dni otwarte dla kandydatów na studnia
W sobotę 20 lutego br. w Auli kryształowej SGGW odbyły się dni otwarte dla kandydatów na studia w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Kandydaci na Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumcji tłumnie odwiedzali stoisko Wydziału, gdzie...
23.02
Wykład Profesora Hervé This „Molecular gastronomy and its applications: molecular cuisine and „note by note” cuisine
W dniu 23 lutego br. Profesor Hervé This wygłosił dla studentów i pracowników Wydziału Nauk o Żywieniu Czowieka i Konsumpcji wykład: „Molecular gastronomy and its applications: molecular cuisine and „note by note” cuisine” Wraz z Nicholas’em Kurti...
15.11
Zakończenie programu „Dobra Praktyka Żywieniowa Gimnazjalistów”
W listopadzie bieżącego roku zakończył się roczny program [MNiSW/2014/DIR/608/UMW] realizowany od 27.11.14 do 15.11.15 w ramach „Uniwersytetu Młodych Wynalazców”, w ramach projektu systemowego „Wsparcie systemu zarządzania badaniami naukowymi oraz ich wynikami”, Priorytet I, Działanie 1.1,...