Wydarzenia
29.11
Akademia Sokowa „Warzywa, owoce i soki – aspekty żywieniowe, rynkowe i technologiczne”
„Warzywa, owoce i soki – aspekty żywieniowe, rynkowe i technologiczne”W dniu 29 listopada 2016 roku w Centrum Wodnym znajdującym się na terenie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie odbyła się III edycja Akademii Sokowej pt....
21-31.10
Praktyki w rejonie Riva del Garda: 21-31 październik 2016
Ostatni tydzień października, 26 osobowa grupa studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, z kierunków Żywienie i ocena żywności oraz Gastronomia i hotelarstwo, spędziła na praktykach studenckich w rejonie jeziora Garda w północnych Włoszech....
03.10
Uroczysta inauguracja Roku Akademickiego 2016/2017
Uroczysta inauguracja Roku Akademickiego 2016/2017 na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyła się 3 października br. w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. W uroczystości udział wzięli liczni zaproszeni goście, między...
2.10
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW na XX Festiwalu Nauki – Warszawa, 2016 r.
Już po raz dwudziesty, począwszy od roku 1997, Wydział uczestniczył w tegorocznym, jubileuszowym Festiwalu Nauki. Zorganizował 10 warsztatów, realizując 8 tematów. 4 warsztaty przeznaczono dla dzieci i przeprowadzono w ramach Festiwalu Nauki Małego Człowieka. Były...
20.09
XXVI Zjazd Katedr Marketingu, Handlu i Konsumpcji 18-20 września 2016
Wtorek 20 września 2016 r. to trzeci dzień XXVI Zjazdu Katedr Marketingu, Handlu i Konsumpcji odbywającego się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Katedra Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji z naszego Wydziału została wyróżniona przez środowisko ekonomistów...
1.09
Nowe władze dziekańskie w kadencji 2016/2017 – 2019/2020
1 września br. odbyła się uroczystość wręczenia nominacji władzom uczelni oraz wydziałów Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Dziekanem Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w kadencji 2016/2017 – 2019/2020 została ponownie prof. dr hab. Krystyna Gutkowska....
Fotorelacja z dni SGGW
Poniższe oraz inne zdjęcia z dni SGGW na kampusie i w Łazienkach Królewskich można pobrać do dnia 31 maja br. z następujących linków: Goście i pracownicy Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Studenci, doktoranci...
22.04
II Konferencja „Nasza oferta – Twoja decyzja”
22.04.2016r na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji miała miejsce II Konferencja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych podejmujących decyzję o wyborze kierunku studiów: „Nasza oferta – Twoja decyzja”. W konferencji udział wzięło ponad 150...
22.04
Etap okręgowy XL edycji Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, blok gastronomia
22 kwietnia 2016 r. na terenie Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbył się etap okręgowy XL edycji Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. Uczniowie szkół ponadgimnazjalnych, w ramach bloku gastronomia, zmierzyli się z testem wiedzy oraz...
8.04
Inauguracja II edycji Programu ABC Zdrowego Żywienia – ABC Żywienia Dzieci
8 kwietnia br. uroczystą konferencją inauguracyjną rozpoczęła się druga edycja ogólnopolskiego programu edukacyjno – badawczego ABC Zdrowego Żywienia – ABC Żywienia Dzieci, organizowanego przez Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie, przy...
16.03
Kierunek Gastronomia i Hotelarstwo nagrodzony certyfikatem „Studia z Przyszłością”
16 marca br. kierunek Gastronomia i Hotelarstwo Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji wyróżniony został certyfikatem „Studia z Przyszłością”. Uroczysta Gala Finałowa I edycji Ogólnopolskiego Programu Akredytacyjnego odbyła się w Sali Balowej Pałacu Tyszkiewiczów-Potockich...
20.02
Dni otwarte dla kandydatów na studnia
W sobotę 20 lutego br. w Auli kryształowej SGGW odbyły się dni otwarte dla kandydatów na studia w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. Kandydaci na Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumcji tłumnie odwiedzali stoisko Wydziału, gdzie...
23.02
Wykład Profesora Hervé This „Molecular gastronomy and its applications: molecular cuisine and „note by note” cuisine
W dniu 23 lutego br. Profesor Hervé This wygłosił dla studentów i pracowników Wydziału Nauk o Żywieniu Czowieka i Konsumpcji wykład: „Molecular gastronomy and its applications: molecular cuisine and „note by note” cuisine” Wraz z Nicholas’em Kurti...
15.11
Zakończenie programu „Dobra Praktyka Żywieniowa Gimnazjalistów”
W listopadzie bieżącego roku zakończył się roczny program [MNiSW/2014/DIR/608/UMW] realizowany od 27.11.14 do 15.11.15 w ramach „Uniwersytetu Młodych Wynalazców”, w ramach projektu systemowego „Wsparcie systemu zarządzania badaniami naukowymi oraz ich wynikami”, Priorytet I, Działanie 1.1,...