Wydarzenia

26.10

Inauguracja Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich

Dodano: 14.11.2017 (wtorek)

W dniu 26.10.2017 r. odbyła się inauguracja Akademii Bristolu dla nauczycieli akademickich Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. W krótkim spotkaniu uczestniczył General Manager hotelu Bristol – Roman Goetsch, Dyrektor Personalny –  Tomasz Dejtrowski...

czytaj więcej >>

27.10

Żywienie a aktywność fizyczna – relacja z XXV konferencji dyskusyjnej Fakty i fikcje w żywieniu człowieka

Dodano: 6.11.2017 (poniedziałek)

W dniu 27 października br. w Auli Kryształowej SGGW odbyła się XXV konferencja dyskusyjna z cyklu „Fakty i fikcje w żywieniu człowieka”, w tym roku pod tytułem „Żywienie a aktywność fizyczna”, zorganizowana przez Polskie Towarzystwo...

czytaj więcej >>

10.10

III edycja programu edukacyjno-badawczego „ABC Zdrowego Żywienia”

Dodano: 11.10.2017 (środa)

W dniu 10 października br. odbyła się Konferencja inaugurująca III edycję programu edukacyjno-badawczego „ABC Zdrowego Żywienia”, w tym roku zatytułowanego „ABC Żywienia Dzieci i Rodziców”. Celem programu jest prowadzenie działań edukacyjnych w zakresie kształtowania prawidłowych...

czytaj więcej >>

4.10

Inauguracja roku akademickiego 2017/2018

Dodano: 5.10.2017 (czwartek)

W dniu 4 października br. w Auli Kryształowej SGGW odbyła się wydziałowa inauguracja roku akademickiego 2017/2018. W czasie uroczystości dyplomy ukończenia studiów otrzymali tegoroczni absolwenci kierunków Żywienie człowieka i ocena żywności, Dietetyka oraz Gastronomia i...

czytaj więcej >>

20.09

Relacja z XXI Festiwalu Nauki Warszawa 2017

Dodano: 20.09.2017 (środa)

W ramach XXI Festiwalu Nauki pracownicy Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zorganizowali i przeprowadzili liczne warsztaty dla dzieci i młodzieży. Warsztaty w ramach Festiwalu Nauki Małego Człowieka odbywały się  na Wydziale Fizyki Politechniki Warszawskiej. Były...

czytaj więcej >>

09.09

Konferencja jubileuszowa Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

Dodano: 9.09.2017 (sobota)

W dniu 9 września 2017 r. z okazji Jubileuszu 40-lecia istnienia Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyła się Ogólnopolska Konferencja Naukowa pt.: „Żywienie Człowieka w 200-letniej historii nauczania rolniczego na ziemiach polskich” połączona ze spotkaniem absolwentów i pracowników Wydziału. Zapraszamy do...

czytaj więcej >>

20.06

Ranking kierunków studiów Perspektywy 2017

Dodano: 20.06.2017 (wtorek)

Kierunki Dietetyka oraz Żywienie człowieka i ocena żywności, realizowane na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, zajęły drugie miejsce w Rankingu KIERUNKÓW STUDIÓW Perspektywy 2017. W rankingu uwzględniono prestiż, sytuację absolwentów na rynku pracy, potencjał...

czytaj więcej >>

19-20.05

Relacja z Dni SGGW

Dodano: 21.05.2017 (niedziela)

W dniach 19 i 20 maja br. w czasie Dni SGGW, stoisko naszego Wydziału gościło tłumnie przybyłych mieszkańców Warszawy oraz wycieczki dzieci z ursynowskich szkół i przedszkoli. Na zwiedzających czekały liczne konkursy z nagrodami, porady dietetyczne, pokazy...

czytaj więcej >>

22.04

Eliminacje okręgowe XLI Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych

Dodano: 23.04.2017 (niedziela)

W dniu 22 kwietnia br. w SGGW w Warszawie odbyły się eliminacje okręgowe XLI Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych. W bloku „Gastronomia” realizowanym na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji o udział w finale...

czytaj więcej >>

29.11

Akademia Sokowa „Warzywa, owoce i soki – aspekty żywieniowe, rynkowe i technologiczne”

Dodano: 22.12.2016 (czwartek)

„Warzywa, owoce i soki – aspekty żywieniowe, rynkowe i technologiczne”W dniu 29 listopada 2016 roku w Centrum Wodnym znajdującym się na terenie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie odbyła się III edycja Akademii Sokowej pt....

czytaj więcej >>

21-31.10

Praktyki w rejonie Riva del Garda: 21-31 październik 2016

Dodano: 4.11.2016 (piątek)

Ostatni tydzień października, 26 osobowa grupa studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, z kierunków Żywienie i ocena żywności oraz Gastronomia i hotelarstwo, spędziła na praktykach studenckich w rejonie jeziora Garda w północnych Włoszech....

czytaj więcej >>

03.10

Uroczysta inauguracja Roku Akademickiego 2016/2017

Dodano: 4.10.2016 (wtorek)

Uroczysta inauguracja Roku Akademickiego 2016/2017 na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji odbyła się 3 października br. w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. W uroczystości udział wzięli liczni zaproszeni goście, między...

czytaj więcej >>

2.10

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW na XX Festiwalu Nauki – Warszawa, 2016 r.

Dodano: 2.10.2016 (niedziela)

Już po raz dwudziesty, począwszy od roku 1997, Wydział uczestniczył w tegorocznym, jubileuszowym Festiwalu Nauki. Zorganizował 10 warsztatów, realizując 8 tematów. 4 warsztaty przeznaczono dla dzieci i przeprowadzono w ramach Festiwalu Nauki Małego Człowieka. Były...

czytaj więcej >>

20.09

XXVI Zjazd Katedr Marketingu, Handlu i Konsumpcji 18-20 września 2016

Dodano: 20.09.2016 (wtorek)

Wtorek 20 września 2016 r. to trzeci dzień XXVI Zjazdu Katedr Marketingu, Handlu i Konsumpcji odbywającego się w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Katedra Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji z naszego Wydziału została wyróżniona przez środowisko ekonomistów...

czytaj więcej >>

1.09

Nowe władze dziekańskie w kadencji 2016/2017 – 2019/2020

Dodano: 14.09.2016 (środa)

1 września br. odbyła się uroczystość wręczenia nominacji władzom uczelni oraz wydziałów Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Dziekanem Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w kadencji 2016/2017 – 2019/2020 została ponownie prof. dr hab. Krystyna Gutkowska....

czytaj więcej >>