Wydarzenia

Wiosna i nowe tablice informacyjne na Kampusie SGGW

Dodano: 6.05.2021 (czwartek)

Koniec błądzenia! Na Kampusie SGGW pojawiły się nowe tablice informacyjne dzięki którym zarówno studenci, jak i kandydaci z łatwością odnajdą każdy Wydział. Zapraszamy do nas! Wydział Żywienia Człowieka, budynek 32....

czytaj więcej >>

Student Wydziału Żywienia Człowieka laureatem stypendium Ministra Edukacji i Nauki

Dodano: 29.04.2021 (czwartek)

Minister Edukacji i Nauki przyznał stypendia dla wyróżniających się studentów. Wsród nagrodzonych sześciu studentów SGGW znalazł się Student naszego Wydziału – Pan MARCIN KRUK, który dziś odebrał wyróżnienie z rąk Dyrektor Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka prof....

czytaj więcej >>

Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych na Wydziale Żywienia Człowieka

Dodano: 29.04.2021 (czwartek)

W dniu 23.04.2021 r. na Wydziale Żywienia Człowieka odbyły się kolejne, już XLIV, eliminacje okręgowe Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych, w bloku Gastronomia. W tym roku w konkursie uczestniczyło 16  uczniów z województwa mazowieckiego, a zmagania...

czytaj więcej >>

Nasi studenci są najlepsi!

Dodano: 7.04.2021 (środa)

Wiktoria Kilar studiuje na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności, a jej talent cukierniczy zna cała Polska. W wieku 17 lat dostała się do 4 edycji programu „Bake off-ale ciacho!”. Kilka miesięcy później odbyła staż w...

czytaj więcej >>

Nowa aparatura w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka!

Dodano: 26.03.2021 (piątek)

Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka wzbogacił się o dynamiczny model sztucznego przewodu pokarmowego. Sztuczny przewód pokarmowy pozwala na bardzo wierne naśladowanie i monitorowanie procesów zachodzących w żołądku, jelicie cienkim oraz jelicie grubym w pełni kontrolowanych...

czytaj więcej >>

Nasi studenci publikują!

Dodano: 8.03.2021 (poniedziałek)

Przedstawiamy publikację naszego studenta, inż. Marcina Kruka, który pod opieką dr hab. Moniki Trząskowskiej, w ramach swojej pracy magisterskiej, analizował formowanie biofilmu bakterii patogennych na powierzchni nasion przeznaczonych na kiełki. W badaniach oceniono wpływ metody...

czytaj więcej >>

Nasi studenci odnoszą sukcesy!

Dodano: 1.03.2021 (poniedziałek)

Student kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności, Marcin Kruk, otrzymał stypendium MEiN za znaczące osiągnięcia naukowe. Serdecznie gratulujemy!...

czytaj więcej >>

Obrony prac inżynierskich

Dodano: 17.02.2021 (środa)

W lutym br. tytuły inżynierów na naszym Wydziale uzyskało niemal dziewięćdziesięciu studentów kierunków Gastronomia i Hotelarstwo oraz Żywienie Człowieka i Ocena Żywności. Wszystkim nowym inżynierom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!...

czytaj więcej >>

Nasi studenci o kierunkach studiów na Wydziale Żywienia Człowieka

Dodano: 3.02.2021 (środa)

Posłuchaj co mówią o kierunkach studiów na Wydziale Żywienia Człowieka nasi studenci! Żywienie Człowieka i Ocena Żywności – zobacz tutaj Dietetyka – zobacz tutaj Gastronomia i Hotelarstwo – zobacz tutaj  ...

czytaj więcej >>

Prezentacje Koła Naukowego Żywieniowców na 47. Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW

Dodano: 25.01.2021 (poniedziałek)

Zapraszamy do zapoznania się z przedstawionymi na 47. Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW prezentacjami członków Koła Naukowego Żywieniowców, które działa przy Wydziale Żywienia Człowieka. Robert Nicewicz – Charakterystyka sposobu odżywiania wśród osób w kryzysie bezdomności   Robert Nicewicz – Postrzeganie produktów z końcowa datą przydatności do spożycia...

czytaj więcej >>

Nasi studenci publikują!

Dodano: 25.01.2021 (poniedziałek)

Członkowie Koła Naukowego Żywieniowców nie tylko zajmują się aspektami związanymi z żywieniem człowieka, ale również opracowują nowe technologie. Na koniec 2020 roku opublikowano badania związane z zastosowaniem bakterii kwasu octowego do produkcji piw typu kwaśnego....

czytaj więcej >>

Nasi studenci publikują!

Dodano: 7.01.2021 (czwartek)

Właśnie został opublikowany artykuł w czasopiśmie Microorganisms (IF=4,152), w którym opisana została możliwości wykorzystania napoju herbacianego Kombucha i kultury SCOBY do produkcji mlecznych napojów fermentowanych. Prace badawcze były prowadzone na przestrzeni półtora roku i z...

czytaj więcej >>

XLVII Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW – Koło Naukowe Żywieniowców

Dodano: 15.12.2020 (wtorek)

11 grudnia 2020 roku odbył się 47. Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW w Warszawie. Tegoroczne wydarzenie było dla Koła Naukowego Żywieniowców wyjątkowe. Byliśmy organizatorami tego wydarzenia, ale również zwyciężyliśmy w rankingu kół.  Zaprezentowaliśmy w sumie...

czytaj więcej >>

XLVII Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW – Koło Naukowe Dietetyków

Dodano: 16.12.2020 (środa)

Prace na Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych 2020 Dnia 11 grudnia odbył się XLVII Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW, organizowany przez Koło Naukowe Żywieniowców, naszych kolegów z Wydziału. W tym roku z racji na obecną sytuację...

czytaj więcej >>

Nowe wydanie norm żywienia dla populacji Polski 2020

Dodano: 9.12.2020 (środa)

Normy żywienia dla populacji Polski 2020 Uprzejmie informujemy, że w grudniu 2020 r. ukazało się nowe wydanie norm żywienia. W ramach Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016-2020 opracowana została monografia „Normy żywienia dla populacji Polski...

czytaj więcej >>