Badania fizykochemiczne i sensoryczne surowców oraz produktów spożywczych.
Doskonalenie jakości sensorycznej produktów żywnościowych i posiłków z uwzględnieniem oczekiwań konsumentów; innowacyjność sensoryczna produktów w kontekście akceptacji konsumentów
Reakcje emocjonalne konsumentów względem produktów (FaceReader, Quick sensory methods) oraz badania eyetrackingowe w określeniu zachowań konsumentów
Analizy instrumentalne (Electronic nose, Electronic tongue, Visual Analyzer, Teksturometr) i sensoryczne w zapewnianiu oraz kontroli jakości produktów żywnościowych z wyznaczaniem krytycznych punktów (Sensory Quality Critical Control Point)
Profesjonalne szkolenia z zakresu oceny sensorycznej żywności i badań konsumenckich (warunki ocen, testy produktów i posiłków, monitorowanie wyników panelu, wnioskowanie dla potrzeb różnych działów w Firmie, raporty)
Kompleksowe ekspertyzy z zakresu oceny jakości produktów rynkowych.
Opracowanie technologii oraz pełnej dokumentacji niezbędnej do wprowadzenia na rynek nowych produktów spożywczych, w szczególności nowych asortymentów żywności funkcjonalnej i suplementów diety.
Opracowywanie, weryfikacja oraz tłumaczenia treści etykiet produktów spożywczych, w tym oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych.
Ocena trwałości oraz określenie okresu przydatności do spożycia produktów spożywczych.
Doradztwo w zakresie uprawy leszczyny w warunkach Polski i wykorzystania orzechów laskowych w krajowym przemyśle spożywczym.
Doradztwo w zakresie nabywania i stosowania produktów ekologicznych w codziennej diecie.
Doradztwo w zakresie przestawiania gospodarstw rolnych i ogrodów działkowych na metodę ekologiczną.
Doradztwo w zakresie rozwijania usług agro-eko-turystycznych.
Ocena zawartości związków polifenolowych, karotenoidów i witaminy C w surowcach i produktach pochodzenia roślinnego.
Oznaczenie zawartości cukrów w surowcach i produktach roślinnych.