Olaf K. Horbańczuk
mgr inż., asystent naukowy
Dyscyplina naukowa:
Technologia żywności i żywienia
Katedra Techniki i Projektowania Żywności
Zakład Techniki w Żywieniu
telefon (+48) 22 59 37 078
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pok. B109
Zainteresowania naukowe:
Nowoczesne metody oraz systemy pakowania żywności, nowoczesne metody analizy żywności, badania z wykorzystaniem metody trawienia in vitro, wpływ dodatku substancji bioaktywnych na cechy technologiczne mięsa
MSc. scientific assistant
Department of Technique and Food Development
Division of Engineering in Nutrition
Institute of Human Nutrition, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c, building 32, 02-776 Warsaw
office B109
Research interests:
Modern methods of food packaging systems, modern methods of food analysis, in vitro digestion research, effect of bioactive substances addition on technological properties of meat