dr inż., asystent badawczo- naukowy
Dyscyplina naukowa:
Technologia żywności i żywienia
Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności
Zakład Technologii Gastronomicznej i Chemii Żywności
tel. (+48) 22 59 36 999
email: marlena_pielak@sggw.edu.pl
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 098
Głównie obszary działalności dydaktycznej:
Technologia gastronomiczna; projektowanie nowych potraw; polskie kuchnie regionalne
i narodowe; obsługa konsumenta w gastronomii
Zainteresowania naukowe:
Projektowanie nowych potraw o charakterze prozdrowotnym, między innymi poprzez obniżenie zawartości cukru substytucją glikozydami stewiolowymi. Obsługa konsumenta, jakość usług gastronomicznych, aspekty technologiczne i higieniczne.
Ph.D., Research-didactic assistant
Food technology and nutrition
Department of Food Gastronomy and Food Hygiene
Chair of Food Gastronomy and Food Chemistry
(+48) 22 59 36 999
Institute of Human Nutrition, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 098
email: marlena_pielak@sggw.edu.pl
Main areas of didactic activity:
Catering technology; new dishes development; polish regional and national cuisines; customer service in catering establishment
Research interests:
Designing new healthy dishes, specially by reduction of sugar (substitution with steviol glycosides). The quality of catering services from the dietary, technological, hygienic and consumer service aspects