
prof. dr hab., profesor zwyczajny
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia; Nauki o zdrowiu
Katedra Żywienia Człowieka
Zakład Podstaw Żywienia
(+48) 22 59 37 110
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 2124
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Żywienie osób starszych; toksykologia żywności; toksykologia żywieniowa
Zainteresowania naukowe:
Sposób żywienia i stan odżywienia osób starszych; mikroskładniki: spożycie, stan odżywienia i stan zdrowia; suplementacja diety: korzyści i zagrożenia; pobranie substancji obcych z dietą
Full professor
Food technology and nutrition; Health sciences
Department of Human Nutrition
Chair of Basic Nutrition
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c, building 32, 02-776 Warsaw
office 2124
Main areas of didactic activity:
Nutrition in older age; food toxicology; nutritional toxicology
Research interests:
Dietary habits and nutritional status of older people; micronutrients: intake, nutritional and health status; diet supplementation: benefits and risks; dietary intake of xenobiotics