
Dr inż.
Dyscyplina naukowa: Technologia żywności i żywienia
Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności
Zakład Technologii Gastronomicznej i Chemii Żywności
(+48) 22 59 37 071
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, ul. Nowoursynowska 159c, budynek 32, 02-776 Warszawa
pokój 0113
Główne obszary działalności dydaktycznej:
Chemia żywności; nowoczesne metody analizy żywności
Zainteresowania naukowe:
Wpływ dodatków pochodzenia roślinnego na jakość wyrobów ciastkarskich; metody instrumentalne w analizie żywności; badanie potencjału przeciwutleniającego surowców i produktów spożywczych; analiza składu i zawartości związków lotnych oraz kwasów tłuszczowych w żywności
Ph.D.
Food technology and nutrition
Department of Food Gastronomy and Food Hygiene
Chair of Catering Technology and Food Chemistry
Institute of Human Nutrition Sciences, Warsaw University of Life Sciences-SGGW, Nowoursynowska 159c St., building 32, 02-776 Warsaw
office 0113
Main areas of didactic activities:
Food chemistry; modern methods of food analysis
Research interests:
The influence of plant-derived additives on the quality of confectionery products; instrumental techniques in food analysis; antioxidant properties of raw materials and food products; analysis of volatile compounds profile and fatty acids composition in food