ABC of Healthy Eating - ABC of Kids Nutrition and the awareness campaign in 8 major cities in Poland to develop guidelines on healthy eating for children 7-9 years old and increase their nutritional knowledge
Projekt finansowany przez Fundation Carrefour
Kierownik projektu: dr hab. Jadwiga Hamułka, prof. nadzw. SGGW
Okres trwania: 2017 - 2018
ABC Żywienia Dzieci
Projekt finansowany przez Fundation Carrefour
Kierownik projektu: dr hab. Jadwiga Hamułka, prof. nadzw. SGGW
Okres trwania: 2016
ABC OF HEALTHY EATING
Projekt finansowany przez Fundation Carrefour
Kierownik projektu: dr hab. Jadwiga Hamułka, prof. nadzw. SGGW
Okres trwania: 2014 – 2016
DOBRA PRAKTYKA ŻYWIENIOWA GIMNAZJALISTÓW
Projekt finansowany przez MNiSzW, nr projektu: 2014/DIR/608/UMW
Kierownik projektu: dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina, koordynator projektu: dr hab. Jadwiga Hamułka, prof. nadzw. SGGW
Okres trwania: 2014 – 2015
THE ASSESSMENT OF THE IMPACT OF MILD DEHYDRATION ON THE COGNITIVE FUNCTIONS AMONG THE ELDERLY
Projekt badawczy finansowany przezEuropean Hydration Institute (EHI), Madryt
Kierownik projektu: dr hab. Barbara Pietruszka, prof. SGGW, wykonawca: mgr Agata Białecka
Okres trwania: 2013 - 2014
NOWE STRATEGIE ŻYWIENIOWE UWZGLĘDNIAJACE SZCZEGÓLNE POTRZEBY OSÓB STARSZYCH DLA POMYŚLENGO STARZENIA SIĘ W EUROPIE
Projekt PMW finansowany przez MNiSzW, nr projektu: 2310/7PR/11/2012/2
Kierownik projektu: dr hab. Barbara Pietruszka, prof. nadzw. SGGW
Okres trwania: 2012 - 2016
ASSESSMENT OF HYDRATION BY BEVERAGES IN ELDERLY
Projekt badawczy finansowany przezEuropean Hydration Institute (EHI), Madryt
Kierownik projektu: dr hab. Małgorzata Drywień
Okres trwania: 2012 – 2013
NEW DIETARY STRATEGIES ADDRESSING THE SPECIFIC NEEDS OF THE ELDERLY POPULATION FOR AN HEALTH AGEING IN EUROPE
Akronim: NU-AGE
Projekt finansowany w ramach VII Programu Ramowego UE, Temat 2: Żywność, Rolnictwo i Rybołówstwo oraz Biotechnologia; nr projektu: 266486 THEME KBBE.2010.2.2-02 Diet and prevention of functional decline of the elderly - Call: FP7-KBBE-2010-4
Kierownik projektu: dr hab. Barbara Pietruszka, prof. nadzw. SGGW
Okres trwania: 2011 - 2016
OCENA RYZYKA POBRANIA Z DIETĄ SZTUCZNYCH SUBSTANCJI SŁODZĄCYCH W RÓŻNYCH GRUPACH POPULACYJNYCH ORAZ WPŁYWU ASPARTAMU NA WYBRANE PARAMETRY GOSPODARKI WAPNIOWEJ
Projekt habilitacyjny finansowany przez NCN, nr projektu: N N312 433140
Kierownik projektu: dr inż. Elżbieta Wierzbicka
Okres trwania: 2011- 2014
WPŁYW SUPLEMENTACJI DIETY ŻELAZEM I CYNKIEM NA OBRONĘ ANTYOKSYDACYJNĄ UKŁADU ROZRODCZEGO – BADANIA MODELOWE
Projekt promotorski finansowany przez NCN, nr projektu: N N312 256440
Kierownik projektu: dr hab. Barbara Pietruszka, prof. nadzw. SGGW; wykonawcy: mgr inż. Dawid Madej
Okres trwania: 2011 – 2013
INTERAKCJE WITAMIN PRZECIW UTLENIJĄCYCH W OCHRONIE DNA PRZED STRESEM OKYDACYJNYM
Projekt finansowany przez MNiSzW, nr projektu: N N312 410037
Kierownik projektu: dr hab. Agata Wawrzyniak, prof. SGGW
Okres trwania: 2009 – 2012
HARMONIZACJA NORM ŻYWIENIA W EUROPIE ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM GRUP RYZYKA I ZROZUMIENIA ZALECEŃ PRZEZ KONSUMENTÓW – SIEĆ DOSKONAŁOŚCI.
Akronim: Eurreca
Projekt SPUB-M finansowany przez MNiSzW, nr projektu: 520/6.PR.UE/2008/7
Kierownik projektu: prof. dr hab. Anna Brzozowska
Okres trwania: 2008 -2012
KORZYŚCI I ZAGROŻENIA UZUPEŁNIANIA DIETY ŻELAZEM I CYNKIEM – BADANIA MODELOWE
Projekt habilitacyjny finansowany przez MNiSzW, nr projektu: N N312 329735
Kierownik projektu: dr inż. Joanna Kałuża
Okres trwania: 2008 - 2011
HARMONISING NUTRIENT RECOMMENDATION ACROSS EUROPE WITH SPECIAL FOCUS ON VULNERABLE GROUPS AND CONSUMER UNDERSTANDING – NETWORK OF EXCELLENCE
Akronim: EURRECA
Projekt finansowany w ramach VI Programu Ramowego UE, Priorytet 5: Jakość i bezpieczeństwo żywności; nr projektu: FP6-36196-2 (FOOD)
Kierownik projektu: prof. dr hab. Anna Brzozowska
Okres trwania: 2007 - 2012
ASPEKTY MEDYCZNE, PSYCHOLOGICZNE, SOCJOLOGICZNE I EKONOMICZNE STARZENIA SIĘ LUDZI W POLSCE
Akronim: PolSenior
Projekt zamawiany, nr projektu: PBZ-MEIN-9/2/2006, koordynowany przez Międzynarodowy Instytut Biologii Molekularnej i Komórkowej
Kierownik zadania w SGGW „Ocena zwyczajów żywieniowych oraz sposobu żywienia osób starszych”: dr hab. Anna Kołłajtis-Dołowy
Okres trwania: 2007 – 2010
http://polsenior.iimcb.gov.pl/