Przetwórstwo produktów roślinnych i zwierzęcych metodami ekologicznymi: Badania nad innowacyjnymi rozwiązaniami w celu poprawy cech i parametrów sensorycznych produktów przetwórstwa owoców i warzyw ekologicznych z uwzględnieniem zachowania składników odżywczych otrzymywanych produktów
Badania podstawowe na rzecz rolnictwa ekologicznego w 2017 r.
Kierownik projektu: prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska
Okres trwania: do grudnia 2018 r.
Dodatkowe informacje pobierz tutaj
Raport z badań pobierz tutaj.
Przetwórstwo produktów roślinnych i zwierzęcych metodami ekologicznymi: Badania nad optymalizacją oraz rozwojem innowacyjnych rozwiązań w zakresie przetwórstwa w celu podnoszenia wartości prozdrowotnych produktów ekologicznych
Badania podstawowe na rzecz rolnictwa ekologicznego w 2017 r.
Kierownik projektu: prof. dr hab. Danuta Kołożyn-Krajewska
Okres trwania: 01.07.2017 - 15.11.2017
Dodatkowe informacje pobierz tutaj
Raport z badań pobierz tutaj.
ABC of Healthy Eating - ABC of Kids Nutrition and the awareness campaign in 8 major cities in Poland to develop guidelines on healthy eating for children 7-9 years old and increase their nutritional knowledge
Projekt finansowany przez Fundation Carrefour
Kierownik projektu: dr hab. Jadwiga Hamułka, prof. nadzw. SGGW
Okres trwania: 2017 - 2018
ABC Żywienia Dzieci
Projekt finansowany przez Fundation Carrefour
Kierownik projektu: dr hab. Jadwiga Hamułka, prof. nadzw. SGGW
Okres trwania: 2016
TECHNOLOGICZNE MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA BAKTERII PROBIOTYCZNYCH DO PRODUKCJI SUROWYCH WĘDLIN DOJRZEWAJĄCYCH
Nr NN 312 275435
Kierownik tematu ze strony SGGW: prof. dr hab. D. Kołożyn-Krajewska
Okres trwania: 11.09.2008 - 11.09.2010
ZASTOSOWANIE MIKROBIOLOGII PROGNOSTYCZNEJ DO MODELOWANIA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
N R12 0097 06/2009
Kierownik tematuze strony SGGW: Prof. dr hab. D. Kołożyn – Krajewska
Okres trwania: 1.08.2009 – 31.07.2012
OCENA EFEKTU GLIKOGENU RESZTKOWEGO NA JAKOŚĆ KULINARNEGO MIĘSA WIEPRZOWEGO
N N312 216936
Kierownik projektu: prof. dr hab. W. Przybylski
Okres trwania: 2009-2011
PROWADZENIE BADAŃ W PRZETWÓRSTWIE PRODUKTÓW ROŚLINNYCH, ZWIERZĘCYCH METODAMI EKOLOGICZNYMI
Badania podstawowe na rzecz rolnictwa ekologicznego w 2010
EKOLOGICZNE METODY PRZETWÓRSTWA MIĘSA I WYROBU PRODUKTÓW MIĘSNYCH BEZ STOSOWANIA DODATKÓW AZOTANÓW I AZOTYNÓW Z UWZGLĘDNIENIEM WYDŁUŻANIA TRWAŁOŚCI PRZECHOWALNICZEJ TYCH PRODUKTÓW
Okres trwania: kwiecień – listopad 2011
OCENA ORGANIZACJI ŻYWIENIA W WARSZAWSKICH PUBLICZNYCH SZKOŁACH PODSTAWOWYCH
Kierownik projektu: dr inż. E. Czarniecka-Skubina
Okres trwania: 1.04.2011 - 30.09.2011
OCENA ORGANIZACJI ŻYWIENIA W WARSZAWSKICH PUBLICZNYCH SZKOŁACH PODSTAWOWYCH PODLEGAJĄCYCH MIASTU STOŁECZNEMU WARSZAWA
Projekt przy współudziale Centrum Komunikacji Społecznej w Urzędzie m.st. Warszawy, w ramach kampanii społecznej „Wiem co jem”.
Kierownik projektu: dr hab. inż. E. Czarniecka-Skubina
Okres trwania: 1.04.2013 - 30.09.2013
MODEL OGRANICZANIA STRAT I MARNOWANIA ŻYWNOŚCI Z KORZYŚCIĄ DLA SPOŁECZEŃSTWA
NCBiR Nr/IS-1/031/NCBR/2014 akronim MOST
Kierownik projektu: prof. dr hab. D. Kołożyn-Krajewska
Okres trwania: 2014-2017