- Edukacja żywieniowa w teorii i praktyce, Wydawnictwo SGGW, 2019
- Podręcznik metodyczny Programu ABC Zdrowego Żywienia, Warszawa, 2018
- Dobra Praktyka Żywieniowa Gimnazjalistów, Wydawnictwo SGGW, 2016
- Żywienie Człowieka a Zdrowie Publiczne - J.Gawęcki, W.Roszkowski
- Woda w Żywieniu i Jej Źródła - A.Brzozowska, J.Gawęcki
- Żywienie u Progu i u Schyłku Życia - J.Gawęcki, W.Roszkowski
- Od Norm Żywieniowych Do Marketingu Żywności - J.Gawęcki, W.Roszkowski
- Zarys Oceny Żywienia - A.Gronowska-Senger
- Analiza żywności - skrypt wydanie poprawione
- Przedsiębiorczość w nauce i praktyce. Zarządzanie - Rynek - Usługi - Żywność - pobierz tutaj.
- Przedsiębiorczość w nauce i praktyce. Zarządzanie-Finanse-Rynek - pobierz tutaj.
- Żywność, Żywienie, Rynek. Innowacje w Nauce i Praktyce - pobierz tutaj.

Wydział Żywienia Człowieka