czwartek, 20.02.2020

Komunikaty

Informacja dla studentów kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności, studia stacjonarne I stopnia, Rok III, semestr 6 (letni)

14.02.2020 (piątek)

Zajęcia z przedmiotów: Żywność Funkcjonalna oraz Zaawansowane Metody Analizy Sensorycznej będą odbywałaby się w  5 blokach po 3 godziny . Rozpoczęcie zajęć od 6 marca 2020.r.
(w następujących terminach: 06.03.; 13.03.; 20.03.; 27.03.; 03.04.)

Zajęcia z przedmiotu: Żywność Specjalnego Przeznaczenia Żywieniowego będą odbywały się
8 blokach po 2 godziny. Rozpoczęcie zajęć od 17 kwietnia 2020r. (w następujących terminach: 17.04.; 24.04.; 08.05.; 15.05.; 22.05.; 29.05.; 05.06; 19.06.)

14.02

Warsztaty kształtowania umiejętności miękkich i prowadzenia własnej działalności – projekt SUKCES z NATURY

13.02.2020 (czwartek)

Biuro Karier SGGW zaprasza studentki i studentów SGGW zainteresowanych podniesieniem swoich umiejętności interpersonalnych do wzięcia udziału w projekcie SUKCES z NATURY.
Udział w projekcie to:

  1. bezpłatne indywidualne konsultacje z DORADCĄ ZAWODOWYM (konsultacja CV, listu motywacyjnego, testy predyspozycji i wiele, wiele innych praktycznych porad dotyczących rozmów rekrutacyjnych)
    2. Lepsze POZNANIE SIEBIE, poprzezbadanie on-line TESTem ZINTEGROWANEJ OSOBOWOŚCI
    3. WARSZTATY:
    – z omówienia wyników TEST-u
    – dotyczące kształtowania umiejętności miękkich niezbędnych na rynku pracy
    – dotyczące prowadzenia własnej działalności
    – z EKSPERTAMI z Wojewódzkiego Urzędu Pracy

Osoby zainteresowane dołączeniem do projektu zapraszamy na stronę http://sukcesznatury.sggw.pl/, gdzie znajdują się wszystkie niezbędne informacje.

Partnerem Projektu jest Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego.

 

.

13.02

Program Erasmus+

2.12.2019 (poniedziałek)

Przypominamy o  obecnie trwającym naborze (20.11.2019 – 10.01.2020) na semestr letni i zimowy – w trakcie naboru studenci wybierają miejsca z dostępnych dla wydziału i wysyłają formularz zgłoszeniowy  do koordynatora wydziałowego – wszystkie informacje znajdują się na stronie www.

Oferta uczelni – pobierz tutaj

Zasady naboru – pobierz tutaj

Formularz zgłoszeniowy i klazzula informacyjna RODO – pobierz tutaj

 

2.12

Oferta pracy, studenci II stopnia: Quality Support

18.11.2019 (poniedziałek)

Firma farmaceutyczna poszukuje pracownika na stanowisko Wsparcie procesów jakościowych w zakresie postępowania z odchyleniami dla szczepionek.

Szczegóły pobierz tutaj.

Zainteresowane osoby prosimy o przesyłanie zgłoszeń na następujący adres mailowy: sylwia.grochmalska@sanofi.com

18.11

Oferta pracy asystenta/asystentki projektów edukacyjnych.

12.11.2019 (wtorek)

Federacja Polskich Banków Żywności poszukuje asystenta/asystentki projektów edukacyjnych.

Poszukujemy osoby do pracy w biurze w Warszawie na stanowisku:

Asystent/ka projektów edukacji żywieniowej

Szukamy osoby sumiennej, z wiedzą na temat żywienia, chcącej rozwijać się przy realizacji projektów edukacji żywieniowej.

Do zadań osób na tym stanowisku będzie należało:

  • pomoc przy koordynacji 2-letniego projektu edukacyjnego skierowanego do 200 szkół i angażującego trenerów z 20 Banków Żywności, obejmująca dbanie o dokumentację projektową, monitoring pracy edukatorów, obsługę platformy służącej raportowaniu realizacji działań w projekcie,
  • współpraca przy realizacji projektów edukacyjnych, z zakresu edukacji żywieniowej/niemarnowania żywności, realizowanych przez Federację Polskich Banków Żywności z partnerami biznesowymi,
  • współpraca przy opracowywaniu materiałów merytorycznych na temat zdrowego żywienia i/lub niemarnowania żywności,
  • udział w targach/wydarzeniach/konferencjach o tematyce związanej z misją BŻ – obsługa stoiska edukacyjnego.

Wymagania:

  • student IV-V roku lub absolwent z wykształceniem związanym z żywieniem;
  • praktyczna znajomość komputera, pakietu MS Office;
  • wysokie umiejętności komunikacyjne i interpersonalne, pracy zespołowej;
  • mile widziane doświadczenie w realizacji projektów społecznych/edukacyjnych.

Oferujemy:

  • pracę do końca sierpnia 2020 r. z możliwością przedłużenia współpracy;
  • wynagrodzenie w przedziale 2000-2500 zł netto w zależności od doświadczenia i kompetencji;
  • pracę w stabilnej organizacji pozarządowej z ponad 20-letnim doświadczeniem;
  • możliwość rozwoju zawodowego i zdobycia cennego doświadczenia;
  • zatrudnienie w pełnym wymiarze godzin;
  • elastyczność w sposobie zatrudnienia (samozatrudnienie, bezosobowy fundusz płac lub umowa o pracę).

Osoby zainteresowane proszone są o przesłanie CV do 20.11.2019 na adres rekrutacja@bankizywnosci.pl

Zastrzegamy sobie prawo do odpowiedzi na wybrane oferty w największym stopniu spełniające nasze kryteria.

Na aplikacji prosimy o dopisanie klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacyjnego (zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych, Dz.U. 1997 nr 133 poz. 883 z późn. zm.)”.

Więcej informacji o Bankach Żywności i zrzeszającej je Federacji na stronie www.bankizywnosci.pl

12.11

Oferta pracy

18.10.2019 (piątek)

NATURE KNOWS sp. z o.o. poszukuje osoby na stanowisko Analityk/Badacz. Szczegóły pobierz tutaj.

18.10

Wzory podań do Dziekanów

2.10.2019 (środa)

Wzór podania ogólnego do Dziekana Wydziału Żywienia Człowieka dr hab. Jadwigi Hamułki, prof. SGGW – pobierz tutaj

Wzór podania ogólnego do Prodziekana Wydziału Żywienia Człowieka dr hab. Dominiki Guzek, prof. SGGW – pobierz tutaj

2.10

Zmiana nazwy Wydziału

30.09.2019 (poniedziałek)

Z dniem 1 października br. Wydział nasz zmienia nazwę na Wydział Żywienia Człowieka.  Na Dziekana Wydziału nominowana została dr hab. Jadwiga Hamułka, prof. SGGW.

30.09

Szkoła doktorska SGGW

28.06.2019 (piątek)

Od kilku tygodni działa strona szkoły doktorskiej (http://www.sggw.pl/nauka/sekcja-obslugi-nauki/szkola-doktorska_), na której na bieżąco zamieszczane są informacje dla zainteresowanych jej działaniem.  

28.06

Informacje o możliwym zatrudnieniu w Uczelni i poza nią, po uzyskaniu stopnia doktora i/lub skończenia studiów doktoranckich

10.05.2018 (czwartek)

Informacje o możliwym zatrudnieniu w Uczelni i poza nią, po uzyskaniu stopnia doktora i/lub skończenia studiów doktoranckich znajdują się na podanych niżej stronach

Uczelni http://wiadomosci.sggw.pl w kategorii „Oferty pracy”

Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego:

http://www.bazaogloszen.nauka.gov.pl/ gdzie publikowane są ogłoszenia o konkursach na Uczelniach

lub http://www.bip.nauka.gov.pl/nabor-kandydatow-do-jednostek-podleglych-pan-oraz-instytutow-badawczych/ poprzez wypełnienie formularzy ze strony i wysłanie na adres pracawnauce@nauka.gov.pl – ogłoszenia o konkursach w instytutach badawczych

Komisji Europejskiej w europejskim portalu dla mobilnych naukowców http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/signUpOrganisation z zachowaniem przy logowaniu stosownej nazwy organizacji, np.: Warsaw University of Life Sciences – SGGW, Faculty of Human Nutrition and Consumer Sciences

10.05

Wydziałowa Agencja Pośrednictwa Pracy w Gastronomii i Hotelarstwie

14.03.2018 (środa)

Na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji rozpoczęła działalność agencja pośrednictwa pracy w gastronomii i hotelarstwie. Więcej informacji na ten temat znaleźć można tutaj.

14.03

Informacja dla korzystających z platformy e-learningowej Uczelni

2.10.2017 (poniedziałek)

Wszystkim nowo przyjętym Studentom zostały założone konta w serwisie e-learningowym naszej uczelni na: http://e.sggw.pl. Aby można było korzystać z Kursów tam się znajdujących, studenci nie powinni rejestrować się samodzielnie. Mogą zalogować się wpisując numer albumu poprzedzony literką s. Informacja o haśle przekazywana jest na zajęciach z Technologii informacyjnej, jest też opisana na posterach w salach komputerowych 2072 i 1128.

2.10

Wageningen University’s Challenge for students

18.07.2017 (wtorek)

In 2018, Wageningen University will proudly celebrate its 100th anniversary. We will be celebrating with partners, students, alumni and staff that contributed to many of the innovative and sustainable solutions of the past century. Those successes inspire us to contribute to innovations and solutions for present and future challenges.

As part of the celebrations and with a focus on the future, we are organizing a Student Challenge: Design the Ultimate Urban Greenhouse. This will be a multi-disciplinary Challenge, open to student teams all around the globe. Students are being challenged to submit an urban greenhouse design which brings professional food production into urban neighborhoods, connects it with local energy systems and encourages citizens to engage with sustainable production and consume healthy food.

Registration 1st to 31st October 2017

Present design to a jury in August 2018

Design the ultimate urban greenhouse” see  www.wur.eu/studentchallenges  

 

18.07

Bezprzewodowy bezpłatny internet na terenie SGGW

30.12.2016 (piątek)

W ostatnim czasie uruchomiona została nowa usługa informatyczna – EDUROAM, dzięki której pracownicy, doktoranci oraz studenci SGGW mogą bezpłatnie korzystać z bezprzewodowego internetu na terenie SGGW. Szczegółowe informacje znaleźć można na stronie https://www.eduroam.pl/ oraz tutaj.

30.12

Informacja dla Studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, zainteresowanych programem SPSS, Imago 4 lub starsze wersje

4.10.2016 (wtorek)

Informacja dla Studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, zainteresowanych programem SPSS, Imago 4 lub starsze wersje.

Pozyskanie SPSS – pobierz tutaj.

Pozyskanie Statistica – pobierz tutaj.

4.10

Prośba o ocenę zasobów wspomagających proces dydaktyczny na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

11.12.2015 (piątek)

Prosimy wszystkich studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji o wypełnienie, do końca semestru zimowego, następującej ankiety:

 

Kwestionariusz ankiety oceny zasobów wspomagających proces dydaktyczny

http://goo.gl/forms/stbbgYQDLb

Badanie jest anonimowe.

11.12

Ubezpieczenie NNW

31.10.2015 (sobota)

Ubezpieczenie NNW dla studentów SGGW. Informacja do pobrania tutaj.

31.10