środa, 19.05.2021

Komunikaty

Biblioteka wydziałowa ponownie otwarta

12.05.2021 (środa)
Po przerwie biblioteka czynna w nowych godzinach:
 
poniedziałek – czwartek 9.00 – 17.00
piątek 9.00 – 15.00
12.05

STUDIA ZAGRANICZNE – ERASMUS+ NABÓR UZUPEŁNIAJĄCY DO 6 CZERWCA 

10.05.2021 (poniedziałek)

STUDIA ZAGRANICZNE – ERASMUS+ NABÓR UZUPEŁNIAJĄCY DO 6 CZERWCA 

Uczelniane Biuro Współpracy Międzynarodowej ruszyło z naborem uzupełniającym studentów na studia wymienne w ramach programu Erasmus+. Nabór trwa do 6 czerwca i dotyczy wyjazdów na studia w roku akademickim 2021/22 w semestrze letnim. Wszystkie informacje i wzory dokumentów znajdują się w poniższych załącznikach: 

WŻC oferta uczelni

Formularz zgłoszeniowy  i Klauzula informacyjna RODO

Zasady naboru WZC 

10.05

Ogłoszenie o pracę

7.05.2021 (piątek)

Firma Maga, producent surówek i sałatek, poszukuje specjalisty ds. rozliczania produkcji. Szczegóły znajdziesz tutaj.

7.05

Oferta pracy

16.04.2021 (piątek)

Poszukiwany młodszy specjalista/lider ds. produkcjiw firmie Cool beans, która produkuje roślinne jogurty. Kontakt: paulina@coolbeans.com.pl

Szczegóły tutaj.

16.04

Zamknięcie biblioteki

15.03.2021 (poniedziałek)
W związku z uznaniem województwa mazowieckiego za obszar szczególnie zagrożony zakażeniem wirusem SARS-CoV-2 biblioteka zamknięta dla czytelników do 11 kwietnia 2021 r.
 
15.03

TEST KWALIFIKACYJNY z języka hiszpańskiego dla studentów rozpoczynających lektorat z języka obcego w semestrze lato 2020/21.

4.03.2021 (czwartek)

Studia stacjonarne pierwszego stopnia

W dniu 4 marca 2021 w godzinach 20:30 – 21:15 odbędzie się test kwalifikacyjny do grupy kontynuującej naukę języka hiszpańskiego.

Do testu mogą przystąpić studenci, którzy

– znają język hiszpański na poziomie co najmniej A2+

– w formularzu zgłoszeniowym wskazali j. hiszpański jako język „pierwszego wyboru”

– nie zakwalifikowali się do grup angielskich i wskazali j. hiszpański jako język „drugiego wyboru”

– zostali zaproszeni do grupy Międzywydziałowej hiszpańskiej na platformie MS TEAMS

– nie są zarejestrowani w innych grupach językowych

Warunkiem wypełnienia testu jest dostęp do usługi OFFICE 365.

4.03

WAŻNA INFORMACJA DLA STUDENTÓW studiów stacjonarnych 1 roku 2 stopnia kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności

1.03.2021 (poniedziałek)

Opiekun Państwa Rocznika, dr inż. Krzysztof Tambor, zaprasza Państwa na krótkie spotkanie organizacyjne w dniu 02-03-2021 (wtorek) o godzinie 18:00 (po Państwa ostatnim wykładzie) – zostanie dla Państwa stworzona grupa w MS Teams. 

 

1.03

Regulamin prowadzenia zajęć dydaktycznych z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość (…)”

1.03.2021 (poniedziałek)

Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółowymi zasadami organizacji zajęć dydaktycznych prowadzonych przez internet, w tym przetwarzaniem danych osobowych oraz rejestracją dźwięku i obrazu podczas zajęć on line. Regulamin dostępny jest tutaj.

1.03

Ważna informacja w sprawie lektoratów

1.03.2021 (poniedziałek)

Studenci, którzy NIE DOPEŁNILI OBOWIĄZKU zapisania się na lektorat w wyznaczonym terminie, powinni wypełnić poniższy formularz zgłoszeniowy w nieprzekraczalnym terminie do 04.03.2021 do godziny 23.45

Warunkiem wypełnienia formularza jest dostęp do usługi OFFICE 365.

Poniższy link do formularza zgłoszeniowego (należy skopiować do przeglądarki internetowej)

Studia pierwszego stopnia stacjonarne/niestacjonarne https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Qiv5cNMdqUGuDgHL5Hy8ebZ8iX2eqSJLrGLbVFrLDZNUMllOSTQ4QUlTM0NZTlpENUhXOFdHMEZQVC4u

Studia drugiego stopnia stacjonarne/niestacjonarne https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Qiv5cNMdqUGuDgHL5Hy8ebZ8iX2eqSJLrGLbVFrLDZNUMTNUVFMzRVBMMzFUN1lIMlA4OTJVRlVBRC4u

W przypadku niedopełnienia obowiązku wypełnienia formularza zgłoszeniowego, SPNJO nie ponosi odpowiedzialności za brak przypisania studenta do grupy z wybranego języka.

1.03

Praca dla dietetyka

26.02.2021 (piątek)

Poszukiwany gotujący dietetyk, praca 10h tygodniowo. szczegóły znajdziesz tutaj.

26.02

Informacja dla kandydatów przyjętych na studia stacjonarne drugiego stopnia na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności

23.02.2021 (wtorek)

W dniu 25 – 26 lutego 2021 r. w pok. 071 odbędzie się podpisywanie dokumentów związanych z przyjęciem na pierwszy rok studiów magisterskich. W tych dniach należy również odebrać skierowanie do lekarza medycyny pracy.

Wszystkie osoby rozpoczynające studia na ww. kierunku proszone są o stawienie w godzinach 1000 – 1500 z własnym długopisem oraz w maseczce.

23.02

Zapisy na lektoraty języków obcych – semestr letni 2020/21

20.02.2021 (sobota)
Instrukcję zapisów na lektoraty w semestrze lato 2020/21 dla studentów rozpoczynających naukę języków obcych znajdziesz tutaj.
20.02

Zapisy na obowiązkowe zajęcia z wychowania fizycznego – semestr letni 2020/2021

19.02.2021 (piątek)

Zapisy na zajęcia dydaktyczne z wychowania fizycznego na semestr letni 2020/2021 odbędą się w systemie eHMS w terminie od 24.02.2021 od godz. 00:00 do 26.02.2021 do godz. 10:00. Studenci, którzy nie zapisali się w wyżej wymienionych dniach na WF, proszeni są o kontakt mailowy z prowadzącym grupę lub opiekunem kierunku. Wykładowca wskaże dalsze kroki postępowania.

Zapisy na WF dotyczą wszystkich studentów, którzy w planie dydaktycznym semestru letniego mają przewidziane zajęcia WF.

Zajęcia trwają 15 tygodni dydaktycznych i odbywają się raz w tygodniu w formie zdalnej. Zasady prowadzenia zajęć WF oraz sposób zaliczenia semestru przedstawi prowadzący zajęcia. Studenci posiadający warunek lub różnice programowe również zaliczają zajęcia WF w formie online. Wcześniej wymagana jest zgoda Dziekana kierunku na wyrównanie zaległości w zaliczeniu WF. Zaakceptowane podanie proszę dostarczyć do sekretariatu kierownika SWFiS.

Forma prowadzenia zajęć może ulec zmianie w trakcie trwania semestru w przypadku zdjęcia obostrzeń dotyczących działalności uczelni – informacja będzie zamieszczona na stronie.

W przypadku problemów z logowaniem prosimy kontaktować się bezpośrednio (na dyżur) lub mailowo z prowadzącym grupę dydaktyczną, którą Państwo wybrali.

Przed zapisaniem się do grup, prosimy o upewnienie się w dziekanacie czy mają Państwo zajęcia WF w planie studiów, w rozpoczynającym się semestrze i w jakiej formie jest on realizowany.

Szczegółowe informacje pobierz tutaj.

19.02

Zapraszamy do wykonania pamiątkowego zdjęcia w todze i kepi absolwenta

5.02.2021 (piątek)

 

Zapraszamy wszystkich studentów, którzy w najblższym czasie przystępują lub przystąpili już do egzaminu i obrony pracy dyplomowej, do wykonania pamiątkowego zdjęcia w todze i kepi.

 

W dniu 12 lutego w godzinach 9.20 – 16.20 na parterze, w okolicy sekretariatu i dziekanatu, zespół do spraw promocji będzie udostępniał togi i czapki absolwenckie i służył pomocą w wykonaniu zdjęć. Zapraszamy też promotorów!

5.02

Oferta pracy dla studentów

25.01.2021 (poniedziałek)

Międzynarodowa organizacja V-Label, zajmująca się oznaczaniem wegetariańskich i wegańskich artykułów oraz usług poszukuje studentów ukraińskiego pochodzenia z III lub IV roku studiów I stopnia na kierunku: Technologia żywności i żywienia człowieka. a także Studentów II stopnia na kierunku: Technologia żywności i żywienia człowieka.

Poszukiwana jest osoba: odpowiedzialna, skrupulatna, z odpowiednią wiedzą z zakresu technologii żywności, pragnąca zdobyć doświadczenie w tematyce żywności wegańskiej i wegetariańskiej.

V-Label oferuje zatrudnienie na umowę o pracę z 3-miesięcznym okresem próbnym. Elastyczne godziny pracy. Lokalizacja – Warszawa, start: od zaraz.

Zapraszamy do przesłania CV zwłaszcza:

• Absolwentów, Studentów III lub IV roku studiów I stopnia na kierunku: Technologia żywności i żywienia człowieka.

• Studentów II stopnia na kierunku: Technologia żywności i żywienia człowieka.

Mile widziana jest:

• znajomość procesów technologicznych jakimi poddawane są różne surowce spożywcze

• wiedza dotycząca produkcji wyrobów wegańskich / wegetariańskich

• ogólna znajomość dotycząca przepisów prawnych obowiązujących w łańcuchu żywnościowym

• znajomość programów Microsoft Office,

• znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym

• biegła znajomość języka ukraińskiego

Zgłoszenia wraz z CV (ze zgodą na przetwarzanie danych) należy wysyłać na adres: pl@v-label.eu

25.01

Oferta pracy

13.01.2021 (środa)

Firma Smart Vegetables Innovations Sp. z o. o poszukuje pracownika działu jakości. Szczegóły znajdziesz tutaj.

13.01

Oferta pracy

16.12.2020 (środa)

Firma Jeronimo Martins Polska S.A. poszukuje asystenta ds. organoleptycznych testów wewnętrznych – szczegóły tutaj

16.12

Konferencji online dla studentów „Student’s Vision of the World” Omsk State Agrarian University

30.11.2020 (poniedziałek)

W imieniu Omsk State Agrarian University zapraszamy do wzięcia udziału w konferencji naukowej „Student’s Vision of the World”. Termin nadsyłania zgłoszeń 10.12.2020.

Szczegółowe informacje na temat wydarzenia pobierz tutaj.

Formularz zgłoszeniowy pobierz tutaj.

30.11

Koło Dietetyków zaprasza na cykl spotkań online

23.11.2020 (poniedziałek)
23.11

Oferta pracy

2.11.2020 (poniedziałek)

Firma Edpol Food&Innovation Sp. z o.o. zaaprasza studentów i absolwentów do współpracy.

2.11