Kandydat

Drukuj

Zajrzyj na naszego Facebook'a - tutaj!



Praktyczne informacje dla kandydatów na studia w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie znajdziesz tutaj.


 

W dniach 20 - 24 kwietnia zapraszamy na Dni Otwarte na naszej Uczelni! Nasze wirtualne stoisko znajdziesz tutaj.


Dni Otwarte online, które odbędą się w dniach 20-24 kwietnia to doskonała okazja dla kandydatów na studia, aby dowiedzieć się jakie przedmioty zdawać na maturze, aby dostać się do SGGW, jakie są zasady rekrutacji oraz który kierunek wybrać, aby realizować swoje pasje.

Zachęcamy do wzięcia udzału w czacie i zadawania pytań dotyczących rekrutacji i studiów na naszym wydziale. Na Wasze pytania odpowiedzą wykładowcy kierunków Żywienie człowieka i ocena żywnosci, Dietetyka i Gastronomia i hotelarstwo. Zapraszamy! 

Stoisko Wydziału żywienia Człowieka znajdziesz tutaj.


Posłuchaj co mówią o kierunkach studiów na Wydziale Żywienia Człowieka nasi studenci!

Żywienie Człowieka i Ocena Żywności - zobacz tutaj

Dietetyka - zobacz tutaj

Gastronomia i Hotelarstwo - zobacz tutaj

Dziekan Wydziału Żywienia Człowieka zaprasza na studia!

Zobacz tutaj.



Nie możecie zdecydować, jaki kierunek wybrać? 
Sprawdźcie naszą ofertę w informatorze 


Ranking kierunków studiów Perspekywy 2020

Kierunki o żywieniu i żywności i dietatyka realizowane na SGGW uzyskały II miejsce w 21 ogólnopolskim rankingu szkół wyższych PERSPEKTYWY.  

Szczegółowe informacje na temat uzyskanej punktacji w poszczególnych kategoriach dla kierunków o żywieniu i żywności znaleźć można tutaj. Ranking kierunku Dietetyka dostępny jest tutaj


Ranking kierunków studiów Perspektywy 2019

Dwa kierunki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, w tegorocznym rankingu kierunków studiów PERSPEKTYWY zajęły wysokie pozycje. Wśród kierunków o żywieniu i żywności Wydział zajął drugą pozycję uzyskując 91,8pkt/100, wśród kierunków dietetyka - trzecią pozycję z wynikiem 80, 2 pkt/100.


Ranking kierunków studiów Perspektywy 2017

Kierunki Dietetyka oraz Żywienie człowieka i ocena żywności, realizowane na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, zajęły drugie miejsce w Rankingu KIERUNKÓW STUDIÓW Perspektywy 2017. W rankingu uwzględniono prestiż, sytuację absolwentów na rynku pracy, potencjał akademicki, efektywność naukową, potencjał dydaktyczny oraz innowacyjność.


Nowa oferta - studia niestacjonarne (zaoczne) I i II stopnia na kierunku DIETETYKA

Odpowiadając na zainteresowanie wielu osób podjęciem niestacjonarnych studiów na kierunku DIETETYKA, informujemy, że od  roku akademickim 2016/2017 na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji uruchamiamy studia niestacjonarne (zaoczne) I i II stopnia na kierunku DIETETYKA.

Planowane rozpoczęcie  studiów - październik 2016.

Słuchacze studiów I stopnia zdobywać będą wiedzę i umiejętności, m.in. z zakresu: anatomii człowieka, fizjologii człowieka, podstaw farmakologii, żywienia człowieka, klinicznego zarysu chorób, poradnictwa dietetycznego, dietetyki, dietetyki pediatrycznej, dietetyki wybranych schorzeń oraz etyki i prawa w ochronie zdrowia.

Czas trwania studiów: 3.5 roku (7 semestrów)

Opłata za 1 semestr studiów – 2600 zł.

 

Słuchacze studiów II stopnia zdobywać będą wiedzę i umiejętności, m.in. z zakresu: dietoprofilaktyki, dietoterapii, diagnostyki laboratoryjnej, preparatów dietetycznych,  żywienia osób starszych, żywienia klinicznego, żywienia w sporcie, poradnictwa żywieniowego i dietetycznego, etnodietetyki oraz psychologii klinicznej.

Czas trwania studiów: 2 lata (4 semestry)

Opłata za 1 semestr studiów - 2600 zł.

Serdecznie zapraszamy do rozpoczęcia studiów niestacjonarnych na kierunku DIETETYKA zapewniając wysoki poziom zajęć dydaktycznych i profesjonalną obsługę administracyjną studentów.

 


Relacja z II Konferencji "Nasza oferta - Twoja decyzja" . Pobierz tutaj.

 


 

Kierunek Gastronomia i Hotelarstwo nagrodzony certyfikatem "Studia z Przyszłością". Szczegóły do pobrania tutaj.

studia z przyszłoœciš RGB bez tła

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Rankingu KIERUNKÓW STUDIÓW Perspektywy 2015 uplasował się po raz kolejny na pierwszym miejscu wśród kierunków o żywieniu i żywności, w obszarze kierunków rolniczych, leśnych i weterynaryjnych.

Bez tytułu
perspektywy_znak

Ranking kierunków studiów o żywieniu i żywności, 2015

Ranking kierunków studiów o żywieniu i żywności, 2014