środa, 16.12.2020

XLVII Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW – Koło Naukowe Dietetyków

Prace na Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych 2020

Dnia 11 grudnia odbył się XLVII Przegląd Dorobku Kół Naukowych SGGW, organizowany przez Koło Naukowe Żywieniowców, naszych kolegów z Wydziału. W tym roku z racji na obecną sytuację wydarzenie odbyło się online na platformie MS Teams.

Nasze Koło brało w nim czynny udział, zgłosiliśmy aż 15 prac, dzięki czemu zajęliśmy 3 MIEJSCE pod względem ilości prac na przeglądzie!

Nagrody:

  • „Częstość występowania zaburzeń odżywiania u osób na diecie eliminacyjnej” Małgorzata Michalska (opiekun pracy: dr. hab. Ewa Lange)
  • „Ocena znajomości zaleceń żywieniowych i sposobu żywienia wśród wegetarian i wegan” Sandra Marciniak (opiekun pracy: dr. hab. Ewa Lange; dr hab. Wacław Laskowski, prof. SGGW)
  • "Czy częstotliwość spożycia roślin strączkowych wpływa na nasz nastrój? Porównanie samopoczucia kobiet na diecie tradycyjnej, wegetariańskiej i wegańskiej” Katarzyna Łożyńska i Julia Rudzińska (opiekun pracy: d hab. Kałuża, prof. SGGW)

 

Wyróżnienia:

  • „Ocena podaży witaminy D z dietą i suplementami oraz poziomu wiedzy na jej temat wśród młodych dorosłych” Olga Stsepaniuk i Diana Zaverach (opiekun pracy: dr hab. Joanna Myszkowska-Ryciak)
  • „Częstotliwość spożycia kwasów tłuszczowych n-3 a samopoczucie w grupie zdrowych osób dorosłych w wieku 18-50 lat” Katarzyna Juszkowska i Kornelia Pajtel (opiekun pracy: d inż. Ewa Furstenberg)
  • „Ocena wpływu składników diety na przebieg trądziku pospolitego wśród kobiet w wieku 18-25 lat” Laura Kuźmin (opiekun pracy: dr. hab. lek. med. Dariusz Włodarek)
  • „Przegląd i charakterystyka technologiczno-żywieniowa wegańskich zamienników mięsa i jego przetworów dostępnych na polskim” Milena Siemiątkowska i Julia Ślifirczyk (opiekun pracy: dr inż. Rachtan-Janicka)
facebookgoogle_plustwitterlinkedinfacebookgoogle_plustwitterlinkedin