poniedziałek, 25.01.2021

Prezentacje Koła Naukowego Żywieniowców na 47. Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW

Zapraszamy do zapoznania się z przedstawionymi na 47. Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW prezentacjami członków Koła Naukowego Żywieniowców, które działa przy Wydziale Żywienia Człowieka.

Robert Nicewicz - Charakterystyka sposobu odżywiania wśród osób w kryzysie bezdomności
 
Robert Nicewicz - Postrzeganie produktów z końcowa datą przydatności do spożycia przez konsumentów
 
Piotr Lalowski - Analiza porównawcza mlecznych napojów fermentowanych otrzymanych przy udziale kultury startowej Kombucha
 
Magdalena Baczyńska - Badanie świadomości na temat diety wegetariańskiej wśród dzieci wychowanych na wsi w wieku szkolnym
 
Michalina Kozicka - Freeganizm jako alternatywny styl życia, czy może przyczynić się do ograniczenia marnowania żywności?
 
Artur Kiełb - Opracowanie składu oraz parametrów fermentacji mlecznego napoju fermentowanego z użyciem kultury startowej napoju Kombucha
 
Artur Kiełb, Wiktoria Wilkowska - Porównanie zakwasu buraczanego powstałego na drodze tradycyjnej z zakwasem wyprodukowanym z użyciem kultur startowych
 
Karina Dukaczewska - Postawy konsumentów wobec roślinnych zamienników mięsa i mięsa z kultur tkankowych
 
Marta Siol - Poziom wiedzy na temat kwasów tłuszczowych omega 3 a spożycie ryb wśród młodych dorosłych
 
Patryk Pokorski - Wykorzystanie skorup jaj w projektowaniu wyrobów cukierniczych o zwiększonej biodostępności wapnia
 
 
 
 
 
facebookgoogle_plustwitterlinkedinfacebookgoogle_plustwitterlinkedin