Zapraszamy do zapoznania się z przedstawionymi na 47. Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych SGGW prezentacjami członków Koła Naukowego Żywieniowców, które działa przy Wydziale Żywienia Człowieka.
Robert Nicewicz - Charakterystyka sposobu odżywiania wśród osób w kryzysie bezdomności
Piotr Lalowski - Analiza porównawcza mlecznych napojów fermentowanych otrzymanych przy udziale kultury startowej Kombucha
Magdalena Baczyńska - Badanie świadomości na temat diety wegetariańskiej wśród dzieci wychowanych na wsi w wieku szkolnym
Michalina Kozicka - Freeganizm jako alternatywny styl życia, czy może przyczynić się do ograniczenia marnowania żywności?
Artur Kiełb - Opracowanie składu oraz parametrów fermentacji mlecznego napoju fermentowanego z użyciem kultury startowej napoju Kombucha
Artur Kiełb, Wiktoria Wilkowska - Porównanie zakwasu buraczanego powstałego na drodze tradycyjnej z zakwasem wyprodukowanym z użyciem kultur startowych
Karina Dukaczewska - Postawy konsumentów wobec roślinnych zamienników mięsa i mięsa z kultur tkankowych
Marta Siol - Poziom wiedzy na temat kwasów tłuszczowych omega 3 a spożycie ryb wśród młodych dorosłych
Patryk Pokorski - Wykorzystanie skorup jaj w projektowaniu wyrobów cukierniczych o zwiększonej biodostępności wapnia
Katarzyna Trzaska - Analiza składu aminokwasowego i wartości odżywczej pieczarek
Szymon Pochylski - Produkcja napoju alkoholowego na bazie Kombuchy
Małgorzata Pikora - Analiza zatruć pokarmowych w czasie pandemii Covid-19
Marcin Kruk - Porównanie jakości piw potencjalnie probiotycznych wyprodukowanych z udziałem bakterii LAB i AAB