Aktualnosci

XLVII Przegląd Dorobku Kół Naukowych
W dniu dzisiejszym 11 grudnia br. o godzinie 9 rozpoczyna się XLVII Przegląd Dorobku Kół Naukowych organizowany przez Koło Naukowe Żywieniowców. Harmonogram przeglądu można znaleźć tutaj. ...
Nabór studentów na studia wymienne w ramach programu Erasmus+
Uczelniane Biuro Współpracy Międzynarodowej rozpoczęło nabór studentów na studia wymienne w ramach programu Erasmus+. Nabór trwa do 8 stycznia 2021 i dotyczy wyjazdów na studia w roku akademickim 2021/22 zarówno na semestr letni jak i zimowy....

Zapraszamy na kolejny wykład Wszechnicy żywieniowej
Zapraszamy do obejrzenia prelekcji Wszechnicy żywieniowej pod tytułem: Położyć kres marnotrawstwu żywności – dlaczego i jak? Prelegentką jest dr hab. Krystyna Rejman, prof. SGGW. Prelekcja dostepna jest on-line na kanale Wszechnicy żywieniowej SGGW pod adresem https://www.youtube.com/watch?v=KOowIEWVadE&t=11s Położyć...
Bezpłatne e-szkolenia „Poprawa stanu żywienia, stanu odżywienia i aktywności fizycznej”
Od 12 listopada do 12 grudnia 2020 Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – PZH zaprasza na bezpłatne szkolenia e-learningowe o nazwie „Poprawa stanu żywienia, stanu odżywienia i aktywności fizycznej” przygotowane z myślą o trzech grupach zawodowych:...

StratKIT Baltic Sea Region Online Conference
Conference: Sustainability in Public Procurement and Catering Services. Challenges and solutions for rethinking organics, GPP and food waste. StratKIT Baltic Sea Region Online Conference Tuesday 24th of November, 2020 12:00-15:10 CET, ZOOM Baltic Sea Region countries’ professionals,...
Projekt edukacyjny o zdrowym żywieniu kobiet ciężarnych: „Jedz dla dwojga nie za dwoje – jak się żywić w ciąży”
Studenci kierunku Dietetyka (II stopień) bardzo serdecznie zapraszają wszystkich chętnych do udziału w projekcie edukacyjnym o zdrowym żywieniu kobiet ciężarnych: „Jedz dla dwojga nie za dwoje – jak się żywić w ciąży”, prowadzonego pod okiem...
XXVIII Konferencja Dyskusyjna z cyklu Fakty i fikcje w żywieniu człowieka: „Wzbogacanie żywności – potrzeba czy konieczność?
Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych oraz Wydział Żywienia Człowieka SGGW zapraszają na coroczną konferencję z cyklu Fakty i fikcje w żywieniu człowieka – pod hasłem: „Wzbogacanie żywności – potrzeba czy konieczność?” Konferencja odbędzie się 23 października...

Zapraszamy na prelekcję Wszechnicy Żywieniowej: Fakty i mity o probiotykach
Zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu prelekcji Wszechnicy Żywieniowej. O faktach i mitach w temacie probiotyków opowiedzą dr Małgorzata Jałosińska i dr hab. Dorota Zielińska z Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w...

Dołącz do ReThink Protein Challenge’2
Wageningen University & Research zaprasza naukowców i studentów z całego świata do współpracy nad projektami, które mają wpływ na jakość życia. Nowe wyzwanie to nowatorskie badania nad projektowaniem systemów żywnościowych, opracowaniem nowych źródeł białka z...
Komunikat Rektora ws. prowadzenia zajęć dydaktycznych
W trosce o bezpieczeństwo Społeczności Akademickiej SGGW informujemy: Od 19.10.2020 r. do odwołania – zajęcia, z wyjątkiem zajęć praktycznych, będą odbywały się w formie zdalnej z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość, zgodnie z...
XLVII Przegląd Dorobku Kół Naukowych
Zapraszamy do udziału w XLVII Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Tegoroczny PDKN zorganizowany zostanie przez: Koło Naukowe Żywieniowców, działające przy Wydziale Żywienia Człowieka, przy współpracy innych kół naukowych działających przy...
Inauguracja Roku Akademickiego 2020/2021 na platformie YouTube SGGW
Rektor i Senat SGGW uprzejmie zapraszają na Inaugurację Roku Akademickiego 2020/2021 na platformę YouTube SGGW. Dostęp możliwy bedzie poprzez adres www.sggw.pl/inauguracja-2020 w dniu 30 września o godzinie 10.00. ...
Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka na XXIV Festiwalu Nauki
Przedstawiamy program zajęć przygotowanych przez pracowników Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka na 24. Festiwal Nauki, który w tym roku odbędzie się w dniach 18-27 września. Mikroby w żywności – spotkania dla dzieci do lat 8Dzieci...
Z głębokim żalem zawiadamiamy, że dnia 13 września 2020 roku zmarła Dr inż. Maria Królak. Nauczyciel akademicki w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie,Autorka publikacji naukowych o międzynarodowym zasięgu.Niezwykle życzliwa, wrażliwa, skromna,...
Hybrydowy system kształcenia w SGGW w semestrze zimowym 2020/2021
Zapraszamy do zapoznania się z organizacją semestru zimowego 2020/2021 Kształcenie w SGGW w semestrze zimowym 2020/2021 W semestrze zimowym w roku akademickim 2020/2021 zajęcia dydaktyczne w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie dla wszystkich form...