Aktualnosci

Komunikat dotyczący sytuacji wynikającej z wystąpienia przypadków koronawirusa SARS-CoV-2

Dodano: 27.02.2020 (czwartek)

W związku ze stałym wzrostem liczby zachorowań we Włoszech i w krajach azjatyckich wywołanych koronawirusem SARS-CoV-2, zalecamy stosowanie się do oficjalnych komunikatów Głównego Inspektoratu Sanitarnego (GIS), które na bieżąco są publikowane także na stronie internetowej...

czytaj więcej >>

Nutrition and Quality of Life of the Elderly – zaproszenie na konferencję

Dodano: 13.02.2020 (czwartek)

Zapraszamy do wzięcia udziału w międzynarodowej konferencji „Nutrition and Quality of Life of the Elderly” organizowanej przez Katedrę Żywienia Człowieka SGGW oraz Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych 23-24 czerwca 2020 w Warszawie w Centrum...

czytaj więcej >>

Wykład Wszechnicy Żywieniowej – Alkohol a zdrowie człowieka

Dodano: 13.02.2020 (czwartek)

Zapraszamy na wykład Wszechnicy Żywieniowej – Alkohol a zdrowie człowieka w dniu 19 lutego 2020 r. Prelekcję wygłosi dr inż. Aleksandra Kołota z Katedry Dietetyki, Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka/Wydział Żywienia Człowieka, SGGW. Cykl Wszechnicowych spotkań poświęconych zagadnieniom związanym...

czytaj więcej >>

Nowa Polityka jakości SGGW

Dodano: 6.02.2020 (czwartek)

Ogłoszona została nowa Polityka jakości SGGW. Dokument w języku polskim pobrać można tutaj, w języku angielskim dostępny jest tutaj....

czytaj więcej >>

Prezentacja Wydziału Żywienia Człowieka

Dodano: 27.01.2020 (poniedziałek)

Przy okazji Dni Otwartych SGGW powstała nowa prezentacja Wydziału. Plik można pobrać tutaj. Zapraszamy do zapoznania się. ...

czytaj więcej >>

Ostatni dzień rekrutacji na studia II stopnia na kierunek Żywienie Człowieka i Ocena Żywności

Dodano: 25.01.2020 (sobota)

W niedzielę 26 stycznia o godzinie 24.00 mija możliwość rejestracji kandydatów na studia stacjonarne na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności w Systemie Obsługi Kandydatów (SOK).  ...

czytaj więcej >>

Dni otwarte SGGW

Dodano: 23.01.2020 (czwartek)

Kandydatów na studia na SGGW, a szczególnie na Wydziale Żywienia Człowieka (to nowa nazwa Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji), zapraszamy na Dni otwarte SGGW. 24 i 25 lutego w godzinach 10-14 w Centrum...

czytaj więcej >>

Wykład Wszechnicy Żywieniowej pt. Co warto wiedzieć o diecie łatwostrawnej? 15 stycznia br., godz. 17.15

Dodano: 8.01.2020 (środa)

Wydział Żywienia Człowieka SGGW zaprasza 15 stycznia 2020r. (środa), godz. 17.15 na wykład Wszechnicy Żywieniowej pt. Co warto wiedzieć o diecie łatwostrawnej? Prelekcję wygłoszą: dr hab. Anna Harton oraz dr hab. Joanna Myszkowska-Ryciak, Katedra Dietetyki, Instytut Nauk o...

czytaj więcej >>

Świąteczne życzenia

Dodano: 27.12.2019 (piątek)

...

czytaj więcej >>

Wszechnica Żywieniowa zaprasza 11 grudnia br. na prelekcję pt. Choroby wątroby – diagnostyka i leczenie

Dodano: 6.12.2019 (piątek)

Wydział Żywienia Człowieka SGGW zaprasza na wykład Wszechnicy Żywieniowej pt. Choroby wątroby – diagnostyka i leczenie, który odbędzie się 11 grudnia br. (środa) o  godz. 17.15. Prelekcję wygłoszą: dr n. med. Tadeusz Tacikowski (Klinika Gastroenterologii, CSK MSWiA w Warszawie)...

czytaj więcej >>

Dodano: 6.12.2019 (piątek)

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że dnia 3 grudnia 2019 roku zmarła Marianna Molak Emerytowany wieloletni pracownik Katedry Dietetyki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Zasłużony pracownik, odznaczona Srebrnym Medalem za wieloletnią pracę, życzliwa...

czytaj więcej >>

Konferencja „Żywność, Żywienie, Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”

Dodano: 13.11.2019 (środa)

W dniu 14 listopada br. o godzinie 10 rozpocznie się I Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów i Doktorantów „Żywność, Żywienie, Rynek. Innowacje w nauce i praktyce”  organizowana przez członków Koła Naukowego Żywieniowców oraz Przedsiębiorczości PROFIT . Harmonogram...

czytaj więcej >>

Fakty i fikcje w żywieniu człowieka: Diety – moda czy konieczność? 15 listopada br. godz. 11 w Auli Kryształowej SGGW

Dodano: 6.11.2019 (środa)

Zarząd Główny Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych oraz Wydział Żywienia Człowieka zapraszają na kolejną konferencję z cyklu Fakty i fikcje w żywieniu człowieka, na temat „Diety – moda czy konieczność?”, która odbędzie się w piątek 15...

czytaj więcej >>

Zapraszamy na wykład Wszechnicy Żywieniowej pt. Zgaga, refluks, choroba wrzodowa. Palące problemy na talerzu.

Dodano: 3.10.2019 (czwartek)

Wydział Żywienia Człowieka SGGW zaprasza na wykład Wszechnicy Żywieniowej pt. Zgaga, refluks, choroba wrzodowa – palące problemy na talerzu. Prelekcję wygłoszą: dr n. med. Mirosław Kiedrowski (Klinika Onkologii i Hematologii, CSK MSWiA w Warszawie) oraz dr inż. Katarzyna Kowalcze (Instytut...

czytaj więcej >>

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego na XXIII Festiwalu Nauki Warszawa 2019

Dodano: 25.09.2019 (środa)

Już po raz dwudziesty trzeci nasz Wydział włączył się w organizację Festiwalu Nauki, aby popularyzować naukę o żywieniu człowieka. W tym roku zaproponowaliśmy interesujące warsztaty dla dzieci i młodzieży, ale mogą w nich wziąć udział...

czytaj więcej >>