Aktualnosci

Projekt edukacyjny o zdrowym żywieniu kobiet ciężarnych: „Jedz dla dwojga nie za dwoje – jak się żywić w ciąży”

Dodano: 2.11.2020 (poniedziałek)

Studenci kierunku Dietetyka (II stopień) bardzo serdecznie zapraszają wszystkich chętnych do udziału w projekcie edukacyjnym o zdrowym żywieniu kobiet ciężarnych: „Jedz dla dwojga nie za dwoje – jak się żywić w ciąży”, prowadzonego pod okiem...

czytaj więcej >>

XXVIII Konferencja Dyskusyjna z cyklu Fakty i fikcje w żywieniu człowieka: „Wzbogacanie żywności – potrzeba czy konieczność?

Dodano: 22.10.2020 (czwartek)

Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych oraz Wydział Żywienia Człowieka SGGW zapraszają na coroczną konferencję z cyklu Fakty i fikcje w żywieniu człowieka – pod hasłem: „Wzbogacanie żywności – potrzeba czy konieczność?” Konferencja odbędzie się 23 października...

czytaj więcej >>

Zapraszamy na prelekcję Wszechnicy Żywieniowej: Fakty i mity o probiotykach

Dodano: 20.10.2020 (wtorek)

Zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu prelekcji Wszechnicy Żywieniowej. O faktach i mitach w temacie probiotyków opowiedzą dr Małgorzata Jałosińska i dr hab. Dorota Zielińska z Katedry Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności, Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w...

czytaj więcej >>

Dołącz do ReThink Protein Challenge’2

Dodano: 21.10.2020 (środa)

Wageningen University & Research zaprasza naukowców i studentów z całego świata do współpracy nad projektami, które mają wpływ na jakość życia. Nowe wyzwanie to nowatorskie badania nad projektowaniem systemów żywnościowych, opracowaniem nowych źródeł białka z...

czytaj więcej >>

Komunikat Rektora ws. prowadzenia zajęć dydaktycznych

Dodano: 16.10.2020 (piątek)

W trosce o bezpieczeństwo Społeczności Akademickiej SGGW informujemy: Od 19.10.2020 r. do odwołania – zajęcia, z wyjątkiem zajęć praktycznych, będą odbywały się w formie zdalnej z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość, zgodnie z...

czytaj więcej >>

XLVII Przegląd Dorobku Kół Naukowych

Dodano: 16.10.2020 (piątek)

Zapraszamy do udziału w XLVII Przeglądzie Dorobku Kół Naukowych Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Tegoroczny PDKN zorganizowany zostanie przez: Koło Naukowe Żywieniowców, działające przy Wydziale Żywienia Człowieka, przy współpracy innych kół naukowych działających przy...

czytaj więcej >>

Inauguracja Roku Akademickiego 2020/2021 na platformie YouTube SGGW

Dodano: 22.09.2020 (wtorek)

Rektor i Senat SGGW uprzejmie zapraszają na Inaugurację Roku Akademickiego 2020/2021 na platformę YouTube SGGW. Dostęp możliwy bedzie poprzez adres www.sggw.pl/inauguracja-2020 w dniu 30 września o godzinie 10.00.  ...

czytaj więcej >>

Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka na XXIV Festiwalu Nauki

Dodano: 18.09.2020 (piątek)

Przedstawiamy program zajęć przygotowanych przez pracowników Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka na 24. Festiwal Nauki, który w tym roku odbędzie się w dniach 18-27 września. Mikroby w żywności – spotkania dla dzieci do lat 8Dzieci...

czytaj więcej >>

Dodano: 16.09.2020 (środa)

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że dnia 13 września 2020 roku zmarła Dr inż. Maria Królak.  Nauczyciel akademicki w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie,Autorka publikacji naukowych o międzynarodowym zasięgu.Niezwykle życzliwa, wrażliwa, skromna,...

czytaj więcej >>

Hybrydowy system kształcenia w SGGW w semestrze zimowym 2020/2021

Dodano: 3.09.2020 (czwartek)

Zapraszamy do zapoznania się z organizacją semestru zimowego 2020/2021 Kształcenie w SGGW w semestrze zimowym 2020/2021 W semestrze zimowym w roku akademickim 2020/2021 zajęcia dydaktyczne w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie dla wszystkich form...

czytaj więcej >>

Nowa kadencja 2020 – 2024

Dodano: 3.09.2020 (czwartek)

1 września 2020 r. odbyła się uroczystość wręczenia nominacji na kadencję 2020 – 2024 władzom rektorskim, dziekanom i dyrektorom instytutów naukowych. Nominację do pełnienia funkcji dziekana Wydziału Żywienia Człowieka otrzymała prof. dr hab. Dominika Guzek....

czytaj więcej >>

Konkurs dla autora najlepszej pracy licencjackiej lub inżynierskiej

Dodano: 24.08.2020 (poniedziałek)

Zapraszamy studentów i promotorów do udziału w konkursie na autora najlepszej pracy licencjackiej lub inżynierskiej Złoty Medal Chemii 2020. Konkurs organizowany jest przez Instytut Chemii Fizycznej PAN i firmę DuPont. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 9...

czytaj więcej >>

Dietetyk – zawód przyszłości

Dodano: 3.08.2020 (poniedziałek)

W najnowszym wydaniu specjalnego dodatku tygodnika „Polityka” – „Żyjmy Lepiej – Trzymaj Formę” ukazał się artykuł autorstwa dziekan Wydziału Żywienia Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego prof. dr hab. Jadwigi Hamułki na temat ciekawych perspektyw pracy...

czytaj więcej >>

Kierunki o żywieniu i żywności realizowane na SGGW na II miejscu rankingu kierunków studiów PERSPEKTYWY 2020

Dodano: 17.07.2020 (piątek)

Kierunki o żywieniu i żywności realizowane na SGGW  uzyskały II miejsce w 21 ogólnopolskim rankingu szkół wyższych PERSPEKTYWY.  Pod względem kryterium ekonomicznych losów absolwentów uzyskaliśmy jeden z wyższych wyników (II miejsce),  co odzwierciedla wysoką pozycję...

czytaj więcej >>

II miejsce kierunku Dietetyka w rankingu kierunków studiów PERSPEKTYWY 2020

Dodano: 17.07.2020 (piątek)

Kierunek Dietetyka realizowany na naszym Wydziale uzyskał II miejsce w 21 ogólnopolskim rankingu szkół wyższych PERSPEKTYWY. Szczegółowe informacje na temat uzyskanej punktacji w poszczególnych kategoriach znaleźć można tutaj...

czytaj więcej >>